Team Biodiesel Production Underground

Hai...
           Coretan untuk tatapan cucu cicit lagi.. hehehe.. Sorry la cu..Banyak pulak kena baca kan.. :p Nek nak cerita kisah nenek masa belajar kat U.. hahahaha... Bukan love story ke crush story ke.. Ilmiah punya cerita.. Ehh.. ye ke?? tak pun.. Hahaha...

            Setelah dua semester bergelut, berguling, bergelimpangan, bergelandangan dan pelbagai ber lagi la yang wujud.. termasuk berbengkak mata gara-gara tak cukup tidurr.. Hehehe.. Alhamdulillah akhirnya semua tamat.. Rasanya dengan jayanya.. *wink wink kat cermin* Kisah bermula bila OR di buka.. Takut nak amek PSM masa tu.. Kenapa?? Sebab kena buat kerja sorang sorang.. Pastu yang paling digeruni.. P.R.E.S.E.N.T!!!! Omggggg.. Walaupun dalam kelas selalu kena present, tapi perasaan tu lain.. Sapa dah amek mesti rasa.. Hehehe.. So, ambil keputusan.. Amek la subjek PD dulu. Ape tu PD ? PD stand for Plant Design.. Eh.. Ape jadah nak design pokok... -_- Plant tu maksudnya Loji.. *ni pun tahu lepas tanya big boss kesayangan masa LI aritu* 



           PD ni kerja berkumpulan...Setiap kumpulan terdiri drp beberapa orang yang berbeza kemampuan..hehe.. So, xde la yang bijak giler giler tu duk sekumpulan, yang biasa2 ni sekumpulan... Ye dop?? Bila campur-campur ni, yang bijak tolong yang biasa2.. Yang biasa tu bukan la biasa sangat.. Mereka ada kelebihan dari segi lain.. >.<  Okayy.. Saya nak kenalkan la ahli group saya..



Dari kanan.. 

Jejaka berkemeja putih.. Afiq Hafizi nama diberi.. seorang yang rajin buat kerja.. cuma kalau hujan dia xdapat nak datang discussion.. 

Gadis berbaju kurung coklat oren tu.. Nama diberi Rebbeca.. Hehe.. Kak Becca.. Hahaha.. Sebab dia tua setahun dari kami.. Seorang yang manjaa.. dan suka membaca novel.. 1 hari 1 novel.. Rasanya novel kat UMP mampu dia khatam semua.. Hahaha

Baju oren, tudung ntah apa warna tu.. tangan buat peace tu xperlu describe.. sebab dia terlalu baik.. sopan santun... perempuan melayu terakhirr.. Hahahaha.. *puji diri sendiri* Suka buat kerja last minit.. Oh.. teruk-teruk.. Dush dush dush.. 

Disebelahnya.. Berbaju biru dengan corak abstrak dan bertudung litup berwarna biru.. Ketua kumpulan kami yang sangat hyperaktif dan peramah.. Berborak dengan lecturer macam kawan.. Saya salutee la dengan dia.. Memang selalu update dengan maklumat dari fakulti.. Bagus2.. Sapa-sapa nak cari menantu, saya rekomen laa dia.. Nama nya Debbor.. Eh bukan.. Fatihah.. Hehe

Gadis berkurung biru + kelabu.. Ntah la.. saya pun tak pasti warna baju dia.. Hehehehe.. Nama dia, Maznah.. Ehem.. Jangan kacau.. Dah ada yang punyaaa.. >.< Seorang yang mudah kalut.. Kihkihkih.. Jangan marahhh aaa.. Dateline sebulan lagi, tapi dia dah start panik if kerja tak siap lagi.. Tapi aku, dateline esok pun masih bersenang lenang.. Kalut cari sape yang dah siap jee.. Alasan? Nak meniru.. Tolong jangan tiru saya..

Last but not least.. Our Professor.. Nazirul Mubin.. !! Bila kawan tanya, group PD dengan sapa.. asal sebut name dia.. mesti orang cakap.. Untung lah ada professor.. Hahaha.. Well.. Memang untung pun.. Tapi tak bermakna dia buat semua kerja.. Kerja dibahagi2.. Tapi kalau tak faham, boleh la jadikan dia sebagai kaunter pertanyaan yang menggantikan Mr.Google.. >.<

          

               Rasanya macam dah cukup 350 patah perkataan ni.. kena stop dulu... Nanti boleh cerita lagi.. Hehehe.. See ya...


No comments:

Post a comment