Masker Tepung Beras


Image result for masker tepung beras


Haritu dah share pasal masker kunyit. Kali ni sebab malas nak pergi dapur, kita bancuh masker yang simple. Khas untuk orang yang malas. Hehehehe..Malam ni pakai masker dari tepung beras aje.

Bahan :

👯Tepung beras
👯Air
👯Bekas

Cara-cara :

Bancuh je la tepung beras tu dengan air. Seyes senang kan. Tapi jangan bancuh macam nak buat air minum tu. Kasi likat pekat sikit. Biar senang nak sapu ke muka cik puan. Hihihi

Biasanya pakai masker ni, lambat kering. Leceh laa sikit kalau jenis orang pakai spek (diri sendiri la ni) dan nak tengok TV. Tapi masker ni cepat aja kering. Tadi pakai, pastu tengok pulakk cerita #bintangbersamabintang TV3 tu. Sedih rasa. Nak gelak pun sopan-sopan je. Bimbang berderai mask kat muka.. Hahaha

Dalam 30 minit camtu, boleh la cuci masker tu. Kalau lama sikit pun takpe, sebab tak risau bertukar jadi spongebob macam #maskerkunyit haritu,.

Lepas cuci, muka rasa lembut. Seyes ni. Sebab dah buat kan. So berani la cakap. Hehehe..


Kelebihan lain :

👯 Mencerahkan kulit. Tapi kena jadi amalan laa pakai ni. Time pakai tu, memang la putih. Sangat putih. Hahaha..
👯 Menjadikan kulit lebih halus dan lembap (selembut punggung bayi.. hahaha)
👯 Memudarkan parut jerawat, 

Semua kelebihan yang ni boleh diperoleh jika kita istiqamah ye. ISTIQAMAH okayy..~


SHOPPING SAMBIL SAVING

~bbuing bbuing..💙~

15 comments:

  1. Replies
    1. Terima kasih. Tips ni kan dari anda juga

      Delete
  2. good sharing sis ! cikyan suka la kalo masker mcm nih.. best ! natural gittew..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. rasa selamat jee dimuka.. murah pun murah.. hehehe

      Delete
  3. Good sharing! Terima kasih sis :)

    ReplyDelete
  4. Tepung beras tak ngam dengan muka, alahai sedihnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa..sedihnyaa.. :( takpe, boleh guna menda lain pulak.. try masker yogurt pulak nnt..hehehe

      Delete
  5. nanti nak try buat lah mana tahu hilang parut jerawat ni hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..cuba laa.. tapi kne istiqamah. kihkihkih

      Delete
  6. Simple sangat masker ni, nanti bolehlah cuba :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka yang simple2 je sebab saya ni malas sikit. hihihih

      Delete
  7. DIY sendiri je kan
    Tq sharing :)

    ReplyDelete
  8. wahhh, boleh guna tepung ye.. best2.
    wawa rajin buat masker esp +collagen je. best snagat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..boleh ajaa guna tepung. saya pun pernah buat masker guna esp. Pun best jgkkk.. :D

      Delete