Siput Vs Tebuan



Hi...

Sudah lama rasanya tidak mencoret di blog saya yang serba kekurangan ini... hehehe.. Kekangan masa la katakan...:) Alasan.. Padahal duk main game tu boleh pulakkk... Dush3.. Tumbuk diri sendiri...

Sekarang dah setel satu perkara yang agak besar yang perlu dilalui oleh setiap pelajar... FYP Presentation... Kih3.. Walaupun so so je presentation nya.. Tapi lega, sebab dah lepas.. Ye idok?? hehehee.. Tapi bukan pasal present yang nak saya ceritakan.. Tapi saya lebih berminat untuk cerita apa yang berlaku sehari sebelum presentation...>.<



Sape tahu tempat ni?? Hehehe.. Teka.. Teka... Tak dapat jawab pun takpe.. Saya tak offer hadiah.. hahaha...:p Ini adalah jambatan menuju ke arah kebahagiaan.. Insya Allah.. kenapa?? Kerana disepanjang perjalanan atas jambatan ini, kita boleh tengok keindahan ciptaan Allah.. Ya.. Pantai..Pantai Teluk Cempedak.. Kalau ada rezeki, boleh cuci mata.. Tengok mat-mat dan minah-minah saleh bersantai ditepian pantai..Ehehehe.. Paham-paham la yee..Da besar semua kan...


Tujuan utama pergi TC..Kekononya nak usyar siput.. Ada ke tak.. Sebab aritu, pak sedara datang kutip kat sini.. Besar-besar.. So, nak la tengok kannn.. Hehehe.. Ada tu memang ad.. Tapi tak besar... Mungkin yang jumpa ni masih tahap sekolah rendah lagiii.. Hahaha.. Siput lepasan UPSR.. Kui3...


Haha.. Nampak mata dengan hidung jee.. Seboleh-bolehnya nak sorokkan pipi.. Ada orang cakap pipi ni tembam.. Rasa macam dah kecikkan pipi.. hari-hari buat senaman.. Kunyah-kunyah makanan..Biar otot pipi bergerak-gerak.. Haha.. Boleh guna ke tips camtu?? >.< 


Sepanjang ada kat pantai tu, asyik snap-snap jee.. Kenangan la katekan... Dengan muka yang sangat ceria, tanpa memikirkan masalah yang bakal tiba, gambar yang diambil semua dihiasi dengan senyuman.. Kecuali la gambar candid.. Muka da macam siput sakit perut.. (ಠ益ಠ)



Eh.. bila tengok gambar ni.. Nampak bentuk muka saya hexagonnnnn..!!! Ehhh.. betul kee?? mungkin ni sebab dulu pernah panggil SV saya pentagon.. So saya dpt hexagon.. -_- Wuu.. Maaf En SV.. By the way, kita boleh bukak kelab muka polygon.. Hahaha.. 


Adik saya yang paling saya sayang.. Sebab.. Dia satu-satunya adik yang saya ada.. hehee... Muah..muah..Muahhh... Walaupun beza umur kami jaoooohhh.. Tapi kami tetap rapat.. Hahaha.. Selalu je dia antar gambar selpie ngengade.. Rindu saya lettew.. Tapi malu nak ngaku.. Hahaha...



Pose paling comel la ni konon.. Haha.. Hidung penyet.. ヽ(^o^)ノ Eh.. Mata tak nampak laa.. Pipi tembam sangat.. Sampai senyum pun tak nampak biji mata.. Kah3..




Hehe.. Ini buah hati pengarang jantung saya dan adik.. Hehe..  Alahaiii.. Tak dapat nak luahkan dengan kata-kata betapa sayang nya saya pada mereka.. Tanpa mereka, tiada la kami... Hehe... Rasa macam nak balik rumah sekaranggg jugakkk.. T.T Mohon ump bukak cawangan dekat kawasan rumah saya plizzz.. Hehe.. Tak perlu apply hostel.. Jalan kaki je dari umah ke kampus..:p


Hasil tangkapan pagi tu.. Kecik jee.. Bila da buang kulit, isi perut segala macam dapat la saiz sebesar 1.5cm macam tuu.. Sedappp.. Mak masak gulai siput.. Gulai ke?? Yang kaler kuning tuu.. Pedas2.. biasa nya letak ketam.. takpun telur itik.. Hahaha...



Ini gambar terakhir kami ambil bersama sebelum segalanya berubah..Sebelum.. Saya menyengat tebuan.. Kenapa?? Sebab tebuan tu tak terbang pun.. Tapi saya ni haa.. Jalan tak guna GPS.. Abes mende redah.. Sampai tebuan pun tak nampak.. Mungkin masa tu, tebuan tu tengah berehat atas pasir pantai.. sambil menghilangkan penat sayap nya.. Asyikk. buzzz..buzzz... Letih jugakk tuu.. Sedap duk landing-landing.. kena pulak pijak dengan saya.. Hahaha..nahh.. Amek kau.. terkezuut jap.. 

Mula-mula sakit..Pastu berdenyut-denyut.. jalan pun terhincut-hincut.. nak buang air pun sanggup tahan.. hahaha.. Dalam perjalanan nak balik.. sempat lagi bergambar.. Hahaha.. Sorry laa.. Nanti membazir pulak function camera yang ada kat fon kann... So dengan adanya saya, camera tu berfungsi...


Walaupun kena sengat.. Tetap tabah untuk tersenyum.. Well.. Sengat kat kaki bukan kat mulut kannn...:) 


So.. tetap la tersenyum walaupun tengah stress.. =) rahsia awet muda.. mihmihmih...

No comments:

Post a comment