Monopod



         Monopod? Tripod? Mesti perkataan ni dah selalu dengar kan?? Ok.. Kali ni... Nak cerita.. Alkisah monopod... Hahaha..Hari tu, saya pernah bagitahu kawan saya, yang saya nak beli monopod.. Tapi tunggu dapat telepon sebesar saiz pipi saya dulu.. Hahaha.. Adik saya sebenarnya suruh beli.. Sebab kitorang selalu berselfie bersama.. Sampai ada satu tahap, nak balik dari sekolah pun sempat bergambar.. Hahaha..Saya la yang suruh.. Haha.. Kenangan.. Nanti adik dah nak abes sekolah.. Hehehe.. 






          Boleh beza tak sape kakak?? Sape adik?? Hahaha.. Kalau tak boleh beza, sila la pergi optometris, cek mata yeee.. Hahaha...kakak yang senyum nampak gigi tu.. Hahaha.. tahu kenapa?? Sebab gigi besar sangat.. Hahaha.. Jadi kena tunjuk gigi.. Kuang3.. Nak buat camne, dari kecik memang saya jenis senyum nampak gigi... Tak caya??

          Onyonyo.. Manis nye senyuman saya.. hahaha.. Puji diri sendiriiii.. Sapa lagi nak puji kann.. Hahaha... Adik saya pulak senyum ayu.. xde nak nampak gigi.. Eh.. terasa nak jadi kecik semulaa jee.. Pleasee.. Nak doraemonn.. Nak mesin masa... hehehe...

          
          Haaa.. Jauh la melencong nii.. lepas daripada saya cerita kat dia nak beli monopod... Dia terus cakap.. "Jap.. Aku nak bg hang something.. Tapi kena edit.." Dah la masa tu malam.. Ingatkan gambar hantu.. Rupanya.. video ni yang dia edit.. Sedutan daripada drama Kill Me, Heal Me.. Oh.. Sape2 nak berkenalan dengan sahabat saya ni, boleh jenguk http://teenytinym.blogspot.com/ ...Peminat cerita korea nii.. Sanggup tido pukul lewat malam kerana layan movie/drama...Enjoy this video peeps.. :)


video



Malam Pencalonan CHEST




            Semalam.. bersaman 27 Februari 2015, telah berlangsung malam pencalonan untuk fakulti saya.. hehehe.. Saya ambil calon ke?? Eh.. Opkoss la tidak tidak tidak.. Yang batch hari tu tak tahu la kenapa saya termasuk.. Hmm.. Kalau orang tengok saya pun orang tak sangka.. Saya sendiri pun tak sangka.. Berani betul nak bagi nama bertanding.. Hahaha.. Berubu ucapan terima kasih la kepada senior saya yang mem'push' saya masuk.. Hahaha..Berdebar nye tak boleh nak katelaa...

           Masa sekolah dulu pun pernah jadi pengawas.. Tapi tak payah bermanifesto-manifesto ni... Cikgu panggil je.. Siap tanya, awak nak jadi pengawas tak?? Hahaha.. Masa darjah dua.. Angguk je laa.. Dah la cikgu yang tanya tu pun antara cikgu tergarang.. Huhuhu.. Bila pakai baju pengawas, rasa macam satu level up dari student lain.. puii.. perasan betul kan.. Padahal same je.. belajar kelas same.. cuma tak berapa suka bila kena pergi kem kepimpinan.. Tidur kat sekolah.. T.T (Yes, memang saya anak manja.. ) Mana tak nyee.. 5 tahun 11 bulan 30 hari saya jadi anak tunggal.. hehe.. Saya dapat adik sehari sebelum saya cukup umur 6 tahun..

       Ok.. Dah cukup rasanya intro.. Hahaha.. Semalam.. saya dan kengkawan saya yang seangkatan yakni dari exco keusahawana mengambil peluang untuk mengadakan clearance stock.. Hehehe..Jual t-shirt.. T-shirt identiti untuk fakulti kami.. Hahaha.. Bukan tak laku, ada budak yang order, tapi tak nak amek.. dah berkurun tunggu..Naseb baik takde lipas pinjam lagi buat tempat tinggal.. So, jual la dengan harga runtuh.. Runtuh sampai tergolek-golek tawww...

         Mengenai malam pencalonan itu pula... Nampaknya semua calon MENANG TANPA BERTANDING!!!! Cukup-cukup je calon yang berani masuk bertanding mengikut kerusi yang dipertandingkan.. Means, tak perlu la diorang bermanifesto.. Sejarah betul sepanjang saya duduk di UMP niii.. Tak tahu la kot2 dah pernah terjadi.. kn? kn?? Papehal pun tahniah la semua.. Selamat menjalankan tugas.. :D



sumber gambar dari : CHEST ELECTION  2015
         

Will You Marry Me??


              
              Post sebelum tido..Memandangkan lately ni banyak betul saya dapat invitation dari kawan2 yang bakal mendirikan rumah tangga..rasa happy utk mereka..Jeles pun ada..tapi sedar diri.. Perangai tak matang camni.. Camne nak ada family sendiri..hahaha..tapi kalau nak tunggu perangai jadi matang tu bila? Dush..dushh...ketuk kepala sendiri guna bantal..hahaaha

           Hari tu cuti sem pun topik hangat yang selalu keluar dari mulut mak.. Kahwin!!  Eh..eh..macam saya ni dah tua sgt pulak.. Tak kawen-kawen.. Baru 22 laa..hehe..ikut tahun da 23.. Hahaha.. TAPI.. perangai? 12 tahun pun kalah..hahaha..Ayah pun ada cakap..."orang lain dah ada anak, na belajo xabes lg" Isyhh..ni mesti terpengaruh dgn keadaan sekeliling.. Ramai kawen muda.. Huhu..Adik saya pulak lagi la seronokk...duk kenen2 kan orang..padahal dia tak kenal pun orang tu.. Paling tak boleh tahan sekali..siap bagi tarikhh.. 27 November.. Bahahaa..tahun bila tak tahu lettew.. :-P

             Pesan mak kalau nak cari.. Cari yg boleh kita tumpang..saya pun jawab la.. Cari driver bas la.. Boleh tumpang beramai2.. Hahaa.. Padahal bukan tumpang tu maksudnya.. Tumpang.. Maksud dia boleh bimbing kita laa..bimbing keluarga.. Hehee.. Kan ada 4 kriteria bila memilih pasangan hidup..

  • Keturunan 
  • Agama
  • Harta
  • Kecantikan/kekacakkan


               Hehehe.. Tapi paling penting agama la.. Orang cakap jugak..perempuan yang baik utk laki yang baik.. Hehee..so saya sedar, saya tak la baik sangat..eh..bukan xtak baik.. BAIK..cuma nakal.. Hahaha.. Loyar buruk selalu.. Haha..sampaikan ada satu tahap, bila saya jujur , tulus dan polos, orang tak caya.. Adoyaiii.. Kesian saya ni kan..? Ada lah saya akan dpt jodoh yg loyar buruk jugakk?? Opsss..hahaha..
Lagi satu.. Orang cakap jugak..kalau kita tak cantik dpt lelaki hansome.. Hahaha.. Sy  ni kategori mane ye? Tak cantik kot..tapi comey lotey..hahaha..:p so, agak-agak boleh dapat yang handsome macam TOP Bigbang ke.. Tak pun muka jambu macam Yo Seob BEAST..Hahahaha.. Pangg..berangan nombor 1 kan.. Tampar bantal peluk..

                  Sebenarnya sijil pra perkahwinan dah lame dapat...patutnya saya kawen dulu da dari diorg.. HAHAHA..tapi dapat awl ke lambat sijil tu, tak mnjanjikan kawen awal.. Hahaa..Takpelaahh.. Bagi diorg kawen dulu.. Nanti kalau sampai jodoh saya.. Saya akan listkan hadiah2 utk diorg bagi kat saya.. Haha..maklumlah..sebagai hadiah terlangkah, terpijak , tersepak bendul.. Takde2..saya tipu jee.. Hahaha..
Apa-apa pun saya doakan yang terbaik la untuk mereka semua...Selamat Menempuh Alam Rumahtangga.. Utk saya..Selamat Menempuh Alam Rumah Banglo.. Hahaaha..mengarutt lagi.. Ok laa.. Gute Nacht..B-)

Final Mentor Legend



           Selepas 13 minggu berentap.. Akhirnya.. protege Azmil, 22, dinobatkan sebagai juara program realiti Mentor Legend.. Woaahhh.. Tahniah2.. Hehehe.. :D  Ayat intro macam skema jee.. Hehe.. Credit to Harian Metro.. Sebenarnya saya tak la tengok sangat.. tapi sebab cuti sem baru-baru ni.. Layankan je laa.. Hehehe.. 

         Sekali lagi tahniah buat Azmil dan mentornya Dayang Nurfaizah.. Hehe.. Hadiah diorang besttt wooo.. Dapat duit RM 300K.. Trofi lagi.. Kereta dua bijikkk.. Aahhh.. Jeles betul.. Tapi berbaloi la dengan usaha diorang.. bertahan dari awal.. sampai jadi juara.. Hehehe.. Tak lupa juga untuk naib juara, Aina dan mentornya Ella..Hadiah diorang pun boleh tahan.. RM 200K. Manakala tempat ketiga membawa pulang hadiah sebanyak RM100K telah dimenangi oleh Sarah dan mentornya Amy Search..



         Bukan tu jee.. Cakra Khan pun datang jugakkk.. Bukan setakat jadi juri yg menggantikan Datuk Ramli MS.. Tapi turut membuat persembahan.. Ohh.. Cairrr kejap tengok dia.. haha.. >.< 




                  Gambar tu semua hasil printscreen dari Tonton.. Hehe.. Maklumlah.. tgok kat laptop jee.. Kadang-kadang buffer jugak tenet ni.. Mula-mula tengok diorang baru nak start nyanyi.. Pastu buffer.. Bila refresh.. Tup-tup dah sampai part juri komen.. Alaahaaiii.. Kesian saya ni kann.. T.T




First Day..Final Sem...



         Setiap masa yang berlalu tak boleh kembali semula. So, hargai laa setiap moment.. hehehe..Bukan setakat moment.. Orang-orang kat sekelliling pun kena hargai.. Hehehe.. >.< Orang tersayang.. terbenci.. tersuka.. termenyampah.. semua kne hargai..Hehehehe.. so sweet la saya nii.. hhahahaha.. (puji diri sendiriiikkkk).. Kalau orang lain tulis kat diari, saya tulis kat sini.. So saya mula kan..

Dear Belog...

         Hari ini merupakan hari pertama saya ke kelas..Untuk semester baru.. Sebenarnya tu perkara normal.. Tapi..tapi.. sebab ini semester akhir saya.. So, rasa dia agak lain.. Rasa macam tak percaya.. tak sangka.. dan jugak tak rela... T.T Tak rela sebab tak lama lagi saya terpaksa tinggalkan suasana belajar ini.. Suasana bawak beg galas.. Masuk kelas.. Menguap dalam kelas.. Berdebar nak exam.. Berdebar nak present.. Semua tu dah tak lama... Oh no...!!!!

          Saya dengar orang cakap, alam belajar lagi seronok dari kerja.. Yaa betul.. Itu tak masuk lagi alam berkahwin.. (eh.. menggatal pulakk.. hahaha).. Jadi saya berazam untuk tidak ponteng ke kelas sem nii.. Sebelum ni pun tak ponteng jugakk saje2.. Even kelas malam.. Saya dtg walaupun minda saya ni kerap memonteng.. (berkhayal lettew maknenye).. Mungkin sebab tu la saya tak dapat skor macam orang lain.. Wuu.. T.T...

         Mak pesan.. "Na, sem ni buat la molep2.. Biar dapat pointer tinggi sket..Tengok orang sebeloh.. Dapat point tinggi2.." Mula-mula dengar nasihat macam insaf dah.. Bila start compare dengan orang sebelah.. Rasa tak jadi insaf.. Adoyaiii.. Ace jgn compare dgn orang sebelah.. Mane la tahu ye nipu ke.. Wat lolok kee.. Nawok ke.. Lebong kee.. Haaa.. 

           Sepanjang cuti hari tu, keje saya ni.. makan , tidur.. tengok tv.. main game.. masak malam2.. sbb saya amek shift memasak waktu malam.. Restoran Hazrina & Shahida... Hahaha.. Sebab tu la bertambah-tambah ke chubbyan saya ni.. Hehehe.. Order je nak makan ape.. hahaha.. Konon.. Makanan paling special kat restoran saya.. Mee Goreng laa.. Haha.. Selalu je orang order... Kikikiki.. Rahsia masak mi goreng sedap?? Masak la dengan kasih sayang.. Hahaha.. 

            Ok..jangan puji diri lagi..  Sebab duduk kat rumah saya selalu tidur je.. Jadi bila balik semula kat U ni, mak pesan lagi.. "Na.. ingat.. ni balik U dah.. bukan duk dumoh.. jangan asyik tdo jee.. " So, kali ini saya dengar sikit cakap.. 6.30 da bangun.. Siap mandi lagi.. Haaa..Mak siap kol lagi td, kot2 anak dia tak bangun.. Haha.. Mane boleh tak bangun.. Pasang alarm lagu Korea lagi.. Hahaha.. Tapi tak tahu la tahan sampai bila ni.. Bangun pagi, mandi.. hahaha.. Tapi saya salute adik saya.. Bangun pagi terus mandi..Tapi.. kalau dia malas mandi, sampai ke zohor belum tentu dia nak mandi.. Hahaha.. 

            Sebenarnya sekarang ni baru tepat 24 jam saya duduk UMP.. Tapi dah teringat keseronokkan duduk di rumah... Hehe..Takpe.. Berkorban sikit jee lagi.. Hehe.. Man Jadda Wajada.. :D Aim saya.. nak jadi pengusaha rumah sewa & homestay.. kikiki.. Doakan saya yee.. Hehehe... 

  
Dear Belog..

              Terima kasih sebab tak bosan dan benarkan saya taip panjang-panjang kat sini.. Cuba bayangkan belog ni ada limit macam twitter.. Tak puas la nak bercerita.. Hehe.. Saya sayang awak la belog.. Hehehe...


Yeahh.. dah habes nukilan saya.. Begitu la perasaan saya saat ini.. Hehehe..Nak cerita kat orang, nnt orang menyampah pulak.. Sebab ada unsur-unsur puji diri sendiri.. Haha.. :p 

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015




Assalamualaikum dan salam sejahtera

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada  jam 12.30 tengah hari 22 Februari 2015 sehingga 12.30 tengah malam 15 Mac 2015. Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta. 

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.


Syarat - syaratnya : 
1. Wajib Follow Blog Sponsor
DiariJejakaHangat |  Suhailah | Syafiqah | Fadzi | Wanrus | Solehah | Nazirah | Fara | Zuhaira | Isra | Kathy | Rbain
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

 3. Wajib Follow Instagram Sponsor
DiariJejakaHangat | Suhailah | Wanrus
4. Tambah Google Plus Sponsor
+Mohamad Khairil 
5. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015
6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. 
 Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :


Kredit utk Mialiana

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
20 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 Mac 2015.
 Good Luck!!

Wedding..웃❤유



         Haipp.. Rindu nyer nak menaip kat laptop usang tapi perkasa nihh.. Wuu.. ☹..Ini baru sempat menulis semulaa.. Bukan nyer tak boleh menaip guna handfon.. (baru reti guna apps blogger kat fon)...Tapi menaip ikut sini lagi best.. Haha.. Boleh guna shortcut key macam CTRL A, CTRL C dan semestinya CTRL V.. Hehehe.. Tak lupa jugak utk CTRL B dan CTRL I.. Common shortcut key je tu.. Semua da tahu rasenya.. Hahaha..


              Lately ni ramai betul yang kahwin.. Bukan bermakna sebelum ni takde yg kahwin.. Ada je.. cuma sekarang ni musim kawan-kawan sekolah saya kahwin.. Onyonyonyo.. Apa maknanya itu?? Maknanya saya da besar sikit.. Haha.. Alhamdulillah jodoh mereka da sampai.. Hehehe.. Ini nak cerita pasal wedding sepupu saya sendiri.. Dia dah kahwin tahun lepas..Hashtag dia #duapuluhduabelas ... means dia kahwin 20 Dec 2014.. Hashtag saya #lapanlima.. So sape2 nak masuk meminang saya, tak payah bincang tarikh kahwin dah.. saya dah pilih tu.. Hahaha..(Dush...dush..dushh.. berangan malam-malam ni pulakkk)

             Dah lame diorang kahwin baru saya sempat nak update.. Haha.. Ntah-ntah dah berisi pun.. Opss.. Yang tu kena tanya empunya badan lerrr.. ( ˘˘з)♬♪...Hahaha..Semoga ikatan perkahwinan kalian kekal hingga ke syurga.. Aminn.. :D 


       Ini aja gambar pengantin yang saya sempat snap.. (kononye laa...) .. Sebab masa time ni, tetiba pulak demam melanda.. Rasa macam malas nak layan semua orang.. Hehe.. Sorry yee..


nota tapak kaki : wedding saya bila pulak ye??

GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!



U olls... Buat apa tu malam-malam.. Apa kata join GA ni..Hadiah berbaloi-baloi..




1. blouse satin size L byekinrazalli x 2 pemenang
2. chiffon pant office attire (full lining) x 2 pemenang
3. storage bag x 1 pemenang
4. Tutu skirt beige color x 1 pemenang
5. Topup RM5 x 4 Pemenang
6. RAHSIA  (worth RMxx)
7. RAHSIA  (worth RMxx)
8. RAHSIA   (worth RMxx)

Marila sesame cuba nasib join GA ni.. Tak rugi apa-apa punn... >.<

Kecelaruan Maklumat

Hai.. Assalamualaikum..

Hari ni tak sempat nak on laptop.. So update guna fon.. Ecece.. Alasan sangattt.. Padahal ada je masa.. :-P

Ini nak cerita pasal salah info.. Patutnya kita kena siasat dulu sebelum sebarkan sesuatu maklumat..Takpun tanyaa je yang lebih arif.. Hehehe...(bukan arep shazlan pulakk).. Hahaha..  Contohnya macam yang terjadi dalam group wassap yg saya join.. Ekceli kat fb, twitter banyak je kes macam ni jadi..

Gambar first cerita pasal seorang kanak kanak mati kerana charger handfon..sedangkan gambar kedua cerita pasal lain.. Nampak tak? Mana  satu nak percaya ni?? Hmm.. Kalau cerita tak betul pasal orang lain.. Pastu kita pakat sebarr tak tentu hala.. Dah kesian kat si polan tu.. Tak pasal2 buruk nama mereka.. Kan? Kan?

So, hati-hati ye sebelum nak forward info..chill yaww.. Hehehe

Nasi Minyak Ohsemmm!!!




Haiii...

            Saya nak share sikit..Tempat makan pagi yang best...Tempat ni saya selalu pergi dengan family kalau on the way nak balik kampung... Tempat dia tak la se gah maca restoran-restoran lain.. Tempat ni dia bukak pagi jee.. Memang untuk breakfast.. Sesuaaaiii sangat...


                        Siapa pernah pergi sini??? Rasanya orang sekitar kawasan sini tahu kedai ini... Hehehe.. Lokasi sebenar di Kg Seberang Balok, Kuantan.. Makanan yang paling femes kat sini.. Nasi Minyakkk!! I loikkkeeee....:) Nasi minyak dia sedap.. Tak muak kalau makan banyak.. Lauk dia bukan ayam.. Tapi daging... Penggemar daging boleh la cuba kat sini.. Pasti tak menyesal.. Kih3..



                Alahaii.. tengok gambar ni pun saya dah teringat-ingat rasanyaa... Hehehe.. Harga?? Emm.. Tak pasti pulak.. Sebab ayah yang bayar.. Hehehe... >.< Jangan lupa cubaa...

Alahai Kereta....



         
                  Ini cerita sok sek sok sek...Ini kisah jiran lama...Kawan baik mak saya... Hehehe.. Dia datang sini pagi tadi..Niat dia nak datang beli karipap.. Tapi biasa la..Wanita bila bersama, ada je cerita.. Dari satu topik, ke satu topik.. berkait-kait.. Saya pun macam tu jugak..Bila jumpa kawan.. Daripada topik biasa, mengumpat, sampai ke kawen anak cucu pun ada..



             Tapi ada satu cerita yang mencuit hati.. Sampai kan mak saya dengan kawan dia (saya panggil dia Umi). bercerita sambil berair-air mata.. Gelak sakan...Saya dengar ni pun tergelak-gelak jugakk.. Tapi xla sampai berair mata.. Kui3..\(^o^)/ *.*.* \(^o^)/.. Begini kisah nyaa...

Pada suatu malam.. Umi tengah solat dalam bilik.. Suami dia (saya panggil Abah) pulak solat kat ruang tamu.. Lepas solat, Abah nak la pergi kunci pagar...Bila keluar tengok kereta takde.. Pelik laa.. Mana pulak umi pergi.. Then, Abah ni tanya la anak dia.. Umi pergi mana pulak malam-malam macam ni.. Lagi satu pelik la Umi keluar kat pintu mana.. 

Musykil.. mana pergi kereta?? Padahal sebelum ni da elok je parking masuk bawah garaj.. Jeng..Jeng.. Jeng.. Rupanya kereta tu bergerak sendiri..Terundur masuk dalam semak depan rumah.. Alahai.. Naseb baik laa ada semak-samun tu..  Kalau tak, jauh lagi la kereta tu terundur.. 



            Umi cerita dengan mak.. Umi cakap.. Elok je kereta tu dapat tayar baru, kereta tu pulak nak lari.. Mak saya ketawa terbahak-bahak...Mungkin bila baca ni tak rasa lawak.. Tapi bila ada kat situasi tersebut or dengar sendiri dari mulut mesti korang pun gelak-gelak.. \(◦'⌣'◦)/...


                 


    

First Try

Yuhuuu.. Selamat Pagi...Guten Tag...
First try..? Try ape?? Try post guna mobile.. Hehehee.. Baru donload appsss...

Rase janggal pulakkk nak update guna mobile.. Takpe2.. Slow-slow..hehehee....Jadi..jadi...saya nak stop dulu kat sini.. Saya hadiahkan satu gambar paling cute... Hahaha...

“Giveaway Mudah amirnawawi.com”

Salam sejahtera diucapkan kepada semua. Entri ini adalah entri untuk Giveaway Mudah di blog amirnawawi.com. Saya begitu teruja untuk turut serta dalam giveaway ini. Giveaway ini cukup mudah dan pelbagai hadiah menarik ditawarkan kepada pemenang. Jom kita semua sertai bersama.
Copy gambar dan linkkan ke entri ini
Copy gambar dan linkkan ke entri ini
Berikut adalah antara hadiah yang ditawarkan
1. Panasonic Digital Cordless Phone
2. Plush Toy dari LINE
3. Wang Tunai RM10 untuk 4 pemenang
4. Review blog untuk 3 pemenang.
5. CD Karmin dan Glee Original dari Sony BMG
6. Patung burung yang comel.
7. Dan pelbagai hadiah lain yang akan dikemaskini
(Hadiah akan ditambah dari semasa ke semasa)
Referall terbanyak akan menerima hadiah khas iaitu RM30 & Buku Pilihan
Giveaway1giveaway2giveaway3

3. Saya dah voted...:) Hehehe

(KLIK DI SINI, tunggu sehingga gambar habis loading untuk voted)





4. Saya tag 3 orang blogger ini.. :)

  Dalila
Hanasuha
<3  my world <3



Giveaway mudah ini berlangsung dari 25 Januari hingga 28 Februari 2015. (Tarikh dilanjutkan) Cepat-cepat :)

Rahsia Huruf Pada Nama.. ❂.❂

          Malam yang sepi pi pi.. Pak mat jual topi pi pi.. Topi yang koyak yak yak. Pak mat jual tempoyak yak yak.. Eh.. menyanyi pulakk dia.. Haha..Bukan pasal topi.. Bukan jugak pasal tempoyak.. Hehehe.. Tadi duk godek-godek blog-blog orang... Mostly update pasal drama Isktikharah Cinta & MLM.. Tapi.. ada satu blog ni.. menarik perhatian saya.. Hehe.. Dia share pasal Rahsia Huruf pada nama by Dr. HM Tuah... Saya ni pantang ada benda pelik.. or apps yang nampak seronok, cuba terus.. Dah cuba tu bukan cuba sorang.. Pengaruh kawan ajak try same.. Mihmihmih.. 
          Okay.. kalau nak ikutkan makna huruf yang dia share.. Ini lah rahsia disebalik nama saya..

H = anda bukan seorang judgemental, tiada otak keadilan
A = anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dalam fikiran anda
Z = anda selalu bergaduh dengan seseorang
R = anda seorang yang gemar bersosial
I = anda mudah senyum dan boleh buat orang lain tersenyum :)
N = anda suka bekerja tapi selalu mahukan kerehatan
A = anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dalam fikiran anda...
 
          Hmm.. okay.. sekarang saya nak analisis pulak.. hahaa.. menurut kajian nya H.. bukan seorang judgemental.. betul kot.. hehe.. nak buat keputusan, mesti tanya orang dulu.. tanya mak.. tanya ayah.. nak beli baju pun tanya mak.. Tapi bila dah berkenan kat satu baju tu, even kena condemn dgn mak.. Sorry mak.. Na nak jugakk.. Hahaha... 
 
A pulak katenya jadi terlalu pendiam bila fikir sesuatu.. rasanya semua orang pun diam kan bila berfikir... hehehe.. kadang-kadang kalau tengah berfikir, orang sebelah duk bising2.. xpun nak bercakap ngan kita.. rasa seperti ingin mengetuk kepala beliau dengan tin sardin.. -_-


Z anda selalu bergaduh.. Oh well..rasanya betul tu.. haha.. gaduh2 manje.. hahaha.. gaduh dalam diam pun ada.. tak puas hati dgn orang la tuu..rasa mnyampah je tengok orang tuu.. kira macam gaduh jugak la tu.. Hahaha.. tolong elakkan...


R anda gemar bersosial.. Sosial di alam maya semestinya.. FB, Wechat,Whatsapp hari2 mesti bukak.. Oh.. Instagram pun same.. Blog ni pun kira sosial jugak la kan?? Cuma kat alam betul2 kurang la sosial.. hehe.. Baik je.. duk rumah.. tolong mak.. tolong tiduuurr..(ノ・∀・)ノ lalalala...


I pulak mudah tersenyum dan buat orang lain tersenyum.. Hehe.. Yang ni tak reti nak komen.. Mudah senyum bila nampak kamera.. Kah3.. Bukan senyum.. Sengih macam kerang bakar.. Tak nak cakap sengih macam kerang busuk.. Hahahaha..buat orang lain tersenyum? yang tu kena tanya orang lain laa.. ~(˘▾˘~) ~(˘▾˘)~ (~˘▾˘)~... 


N anda suka berkerja tapi selalu mahukan kerehatan.. Haha.. betul la tu.. eh smua macam betul.. hahaha.. Nak-nak time study.. Haha.. Bukak buku setengah page, bukak FB setengah jam.. hahaha.. sekali lagi, tolong elakkan ni jugakkk...


So, sape nak try analisis nama masing-masing?? Boleh rujuk bawah nii je..
A = anda boleh jadi terlalu pendiam bila sesuatu ada dalam fikiran anda

B = anda selalu berwaspada bila bertemu kenalan baru

C = anda ada kelebihan, jangan malu mempamerkannya

D = anda ada masalah dalam mempercayai orang lain

E = anda sentiasa seorang yang excited

F= semua orang menyayangi

G = anda ada cara sendiri untuk menilai manusia

H = anda bukan seorang judgemental, tiada otak keadilan

I = anda mudah senyum dan boleh buat orang lain tersenyum

J = anda seorang yang cemburu

K = anda suka mencuba perkara-perkara baru

L = anda sangat percaya dengan cinta dan mudah tenggelam ke dalamnya

M = kejayaan mudah datang kepada anda

N = anda suka bekerja tapi selalu mahukan kerehatan

O = anda seorang yang berfikiran terbuka

P = anda seorang yang mudah berkawan dan mudah memahami

Q = anda seorang hipokrit , pentingkan diri

R = anda seorang yang demar bersosial

S = anda sangat broad-minded

T = anda ada sikap canggih, amat canggih

U = anda merasakan anda ada ciri-citi istimewa setanding orang lain

V = fizikal anda baik sekali

W = anda suka menyendiri

X = anda tak akan benarkan orang bagitahu anda apa yang patut anda buat

Y = anda selalu penyebab pada banyak masalah

Z = anda selalu bergaduh dengan seseorang


So?? Anda bagaimana? Hehehe..ƪ(˘⌣˘)┐ ƪ(˘⌣˘)ʃ ┌(˘⌣˘)ʃ
credit to :  Love Choc
        

Selamat Hari Ulangtahun Kekasih Hati ♥♥♥

             Update kali ni agak lambat.. hehehe.. sebab malas melanda-landa... Makan je rajin.. Tambahan pulak hujann.. Aisyhh.. lagi laa.. lepas makan tido.. lepas makan tido.. So, jangan pelik laa kalau balik U nnt badan macam panda... (saja je pilih panda sebab panda tu cute ↖(^▽^)↗). 

           Entry kali ini khas buat lelaki pertama yang bertakhta dihati saya.. Hehehe.. Tak lain tak bukan.. Opkoss la ayah saya.. Hehehe.. Sape kenal ayah saya , please angkat tangan.. Hihihihi..:p Nama diberi Abdul Halim.. lahir pada 26 Januari.. Anak jati Pahang.. Hehehe.. Pahang dekat mane?? Sungai Karang Pantaiii... Tahu dop?? >.< 
           Ayah saya.. seorang yang pendiam.. saya mewarisi sikap pendiam ayah saya rasenye.. hihihi..♪(┌・。・)┌.. lalalala.. Berjimat cermat.. Hmm.. Hmm... Mungkin sebab sikap berjimat cermat ayah saya ni laa, anak-anak dia cukup makan.. Means ayah saya ni tak suka bazirkan untuk beli gajet-gajet ni.. Perabot pun same.. Takde nak tukar-tukar.. Selagi tak roboh dan masih boleh guna.. Guna je laa.. So duit yang ada boleh beli makanan.. Ye dop?? Hahaha.. Kena ikut nii.. ヘ(^_^ヘ)
        
Ayah saya bersama cinta hati dia niii... hehehehe

               Ayah saya..seorang yang lembut hati.. Nak tahu kenapa?? Hehehe.. Sebab ikut je kerenah anak-anak dia..Hihihi.. Macam saya.. cthnye.. time nak balik semula ke U.. Mula-mula cakap nak balik lepas asar kononnya... Pastu.. pujuk-pujuk sket.. last-last balik lepas isyakkk jugakkk.. Haha.. naseb baik U dekat... Hahahaha..So kawan-kawan tak payah heran sangat la kalau saya balik malam pun.. Tiket flight flexible.. >.<  Cuma satu je yang tak berapa flexible..Bab parking.. Haha.. Ayah saya kalau dia da jumpa port parking yang rasa sesuai dengan diri dia, walaupun jauh.. ttap cari situ.. padahal yang parking dekat ada jee.. Mihmihmih.. (Nak suruh anak-anak dia berjalan jauh lettew) Tapi sekarang dah tak macam tu.. Semenjak adik saya disahkan ada penyakit SLE, tak boleh kena panas sangat.. Parking dekat2 jee.. kalau boleh drive thru dalam mall tu, pasti dah drive thru.. kikikiki..(。●́‿●̀。).

      
             Setiap tahun kami sekeluarga akan meraikan hari ulangtahun ayah saya.. Hehehe.. Tahun lepas.. belanja makan keyepci.. tahun nii saya bagi hadiah jee.. hehe.. Tapi suh ayah belanja makan Chicken Rice Shop tuuu.. Hahaha.. Nak buat camne.. ayah keje .. ada duit.. saya tak keje.. hahaha.. jadi ayah la belanjee..Kui3.. Ayah saya memang suka sangat makan ayam yang lembut-lembut tuuu.. Hehehe.. So dapat la kami makan nasi ayam sedappp.. hehehe..




             Sempena hari lahir..Saya nak buat ucapan.. berpatah-patah.. Hehehe...


Ayah...
Terima kasih atas segala pengorbananmu.. 
Terima kasih kerana telah menjaga kami..
Terima kasih kerana menyayangi kami dengan sepenuh hati...
Terima kasih kerana sentiasa bersama kami...

Ayah..
Walaupun orang cakap ayah kedekut..
Biar laa kann.. Duit ayah .. Ayah cari sendiri.. 
Bukan nya diorang hulur duit pun bagi kat ayah.. 
Ayah simpan duit tu untuk anak-anak ayah jugak.. 
Untuk belajar.. Untuk bayarkan PTPTN.. Opsss.. Hehehe.. >.<
Untuk beli makanan.. Untuk beli aiskrim..Nyum3...


Ayah..
Terima kasih sebab memberi kepercayaan kepada anakmu ini untuk memandu..
Walaupun dulu anakmu ini tak reti langsung pasal kereta... 
Tahu tak kenapa anakmu ini berani nak amek lesen hari tu??
Sebab ada kawan.. Satu lagi sebab kejadian dulu..
Ingat tak masa ayah sakit dalam perjalanan nak balik rumah dari kampung...
Masa itu Na dengan adik kecik lagi.. 
Kita terpaksa tunggu ayah long datang jemput, dan hantar kan ke rumah toksu dekat kemaman..
Masa tu cemas sangat... Lepas pada tu, Na berazam, 
"Bila besar nanti Na kena reti bawak kereta"
Yess.. Azam itu terlaksana.. hehehe...Walaupun takde kereta sendiri... 
Tapi Na boleh bawak kereta mane-mane pun..Bahahahaha.. *berlagak sangat*


Ayah..
Terima kasih lagi sekali ye..
Terima kasih...
Terima kasih.. 
Dan terima kasih... 

I love you laahhhh... ヽ(* ̄o ̄*)ノ♩♫♪

Kita tak kaya.. tapi kita tetap bersama sekeluarga..!! 

Berdating pulakk ke TC.. hehehehe..

Photoshoot kat TC nii.. Hahaha.. 

Eh.. Ada jugakk orang ikutt... hahaha...


Sekian...Selamat Hari Lahir Ayah.. :) heheh..



Nukilan dari anak mu yang comey lotey ( ˘˘з)♬♪

HAZRINA HALIM