Tauhu Begedik!!


Tujuan menulis kalini untuk kenangan masa hadapan. Hehehe.. Tahun 2019, mula berniaga kecil-kecil. Sebelum ni dropship je. Sebelum tu lagi, jadi sekretariat jual buku fakulti. Ok. Tu sikit laa pengalaman bisnes. Awww.. Hehehe..

So tahun ni, bermula dengan bawa bekal, kongsi-kongsi makan. Eh tetiba nak order pulak. Kita tak yakin bab masak-masak ni. Nak lagi kasi orang. Makan untuk family boleh laa.. Setelah fikir, kita buat je laa.. Tak salah pun. Orang suka, kita pun suka.. 



Ini la dia kekasih baru, setelah yang lama berlalu. Tauhu begedil. Tapi dah diubah jadi tauhu begedikk.. Maaf, bukan sebab ikut perangai tuan ye. Secara kebetulan je datang nama tu. Kami juga ada buat set-set..

Set Manja, Set gedik, Set annoying dan Set cool.. Amacam nama set? Pelik tak? hahaha..

Sempena nak sambut Ramadhan ni, kita stop dulu laa sekejap buat. Takut terliur disiang hari. Maklumlah ini sebenarnya makanan kesukaan, tapi tak sangka boleh jual. Eheh.. 


Ini lah set manja..

Set cool.. Frozen laa maksudnya. Hahaha

Sambal kicap. Boleh request nak pedas atau tak.



Ok, sendiri dah terliur ni. Nak makan dah malam. Kena tidur dulu la. Nak order tunggu lepas raya. Tapi area kuantan ajerr.. Hehehe.. 




Hobi ke Nakal?


Dah lama tak menulis..So kita tulis yang santai je laa.. Ceritanya macam ni.. 

Hari tu, pak sedara sy dengan anak-anak dia datang rumah. Kebetulan pulak haritu hari Jumaat.. Masa tu saya baru balik dari bandar. Sepupu saya ni pulak baru lepas ambik wuduk nak pergi solat Jumaat. Spontan je saya tanya (serius takde niat nak khianat lagi masa ni). 

"Ambik air semayang doh ke?"

Dia angguk. Lalu depan saya, (masa ni baru ada niat khianat). 

Sentuh tangan dia. Dia terkejut kot. Hahaha. Tak sangka kena khianat time tengah siap2 nak pergi solat. Dengan muka blur, terus pergi ambik wuduk semula.. Masa ni ramai saksi. Yang lain semua dahh gelak. Dia sengih je.. Terus bersiap pergi masjid. 

Tapi, belum sampai separuh jalan nak ke masjid , tayar motor bocor. Balik semula. Tukar naik kereta. Banyak ujian dia sebelum sampai ke masjid. Moga banyak laa pahala nya yee. Masih single lagi kalau sapa nak berkenalan dengan dia. Hahaha.. 




Nasib takk kena macam dalam kartun atas ni. Hehehe. Mangsa orang baik, so dia xbalas. Ehe.

Abam Kie's Birthday Giveaway





Selamat Hari Lahir Abam Kie..!

Belakang rumah ada sumur,
Semoga panjang umur..

Tersadung kayu sakit kaki,
Moga dimurahkan rezeki.

Bulan puasa berbuka kurma,
Hari Lahir saya pun bulan lima.. 

Atas kerusi ada katak,
Abam Kie nak bagi hadiah untuk saya tak? 

Hari Ahad pergi pasar tani,
Terima kasih buat GA ni.

Happy Birthday, may Allah bless you with healthy and happy life.