Ejaan Paling Menyampah..


Holla si cantik...si kacak...
Si cOmel nak citer nih...Citer pendek jer..
Kisah bebudak gedik yang hapdet status kat FB/Twitter
Comel rase menyampah tOl baca status diOrg yang mengeja mangalahkan budak darjah 1..

Mereka suka sangat tambah dan tukar huruf2 lain dengan huruf W...
gambar hiasan...!!
Ni cOntoh yang aku jumpa kat wall friend FB aku..


Kesian kat cikgu2 masa sekOlah dulu..
Mengajar bukan main lagi..Suh murid2 pandai mengeja...
Tapi bila da pandai..Terus ejaan jadi hancur lebur..



apa pun tak boleh...=.='


Titew rasew menyampah gilew bace status macam tuu...


Itu belOm masuk kes guna nO...
Lagi sengal nak baca...
 
S4Y4 STOP DULU YUP..KIT3 JUMP3 LA9I...


#solat itu tiang agama...tunaikan la sOlat..:D

Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin








Saya nak tag...



GIVEAWAY ME & MY FAMILY



Saya Bukan Robot..!!


Di malam yang hening nih....
Ake kebOsanan setelah berjam2 xsampa 2 jam menelaah subjek "kegemaran"ku..
Engineering Mechanics...
So...apa lagi..bukak mukabuka..bukak twitter..bukak blog...
Da brape hari xboleh bukak blOg..sebab U aku sekat pengunaan gOogle..
Protes punyer pasal...XD


Check kat dashbOard...Waaa...~ 
Ada segmen baru laaa....Nak jOin..Nak jOin...
Segmen dari Nurul Syafiqa..!!
Segmen ni bertujuan nak tambahkan follower dan kenalan...

Dengan mengikut segala peraturan dan undang2 dari penganjur segmen...
Aku pUn buat la entry khas untuk segmen tuh dan menghantar kOmen link blOg aku...
Sekarang la tiba masa yang sangat mengecewakan...
Masa untuk aku berblOgwalking or bLogrunning...
Ape2 jer laa...=.='

Macam bese..Kalau da singgah blOg orang, tangan mestilah gatal nak tulis kOmen..
Kononyer nak tinggal jejak laa...
Nak bgtahu..."singgah dari segmen sama...dOne fOllow u"
Masa tulis tuh oke ajer...
Tapi...bila nak send...terus kuar macam nih....




Tak suka laa bila kena tulis benda alah nih...
Dia seOlah2 meragukan kewujudan aku sebagai manusia...aptb..
Hal ini bOleh memampuskan menamatkan semangat aku untuk tulis kOmen..
Ape lagi yang nak ditunggu...Blah terus ...hahahaha..
Kejam plak asenyer...Tapi apa bOleh buat...:p



#manusia yang berjaya adalah manusia yang rajin berusaha

Saya Follow Awak,Awak Follow Saya

Klik Banner Untuk jOin..
Follower terkini....
417 org...!!!


Sayang semua follOwer saya...XD
Tag..:
http://abdulkhairul.blogspot.com/

http://lestarikehidupanhakiki-qeela.blogspot.com

SUGUS New Pack

Mesti kOrang pernah makan kan gula-gula SUGUS...
Kenyal dan manis gituhh...~
Haa..sedap kan bila ingat kan rasanyer...
Hari tuh time aku kuar jenjalan ngan rumet aku #ayuni..
KitOrang memang bOrong habis-habis...
Then aku pun beli la gula-gula untuk stOk p kelas...
Nak hilangkan ngantOk..=.='
So..ak pun sambar la sepaket plastik gula2..
Mula2 aku ingatkan gula-gula yang bese aku beli...

KeesOkkan harinya aku pun bawak la p kelas...
Bila start nak ngantOk tuh aku pun kuarkan dan makan...
Aku pun pass la 2-3 biji kat kawan2 disebelah...
sO..ad la sOrang kawan aku nih tegur...
 "Eh...sugus...cOmel laa.."
Aku pun baru perasan tu sugus..Tapi xla cOmel mane pun...
Tak tahu la dia tgOk tang mane yg cOmel sgt tuh..
Bukan sOrang tgur..2-3 org gak...


DiOrang cakap xpernah lagi jumpa sugus dalam paket camtuh..
Comey sgt ke??<O__O>

Pilihan Raya Kampus..!!

Da lama ina xhapdet blOg nih...
Busy gler skrg nih...Tgh kejar gOal untuk game the sims sOcial..kih3
Okey..Macam budak2 kan..Asyik maen game..
Tapi ada ak kesah..
Well..Well..Well..
EsOk adalah hari besar untuk universiti aku yg terchenta ini..
Keadaan memang sangat meriah...Meriah ker??
Err..bole laa...
Macam2 manifestO yg dihamburkan oleh calOn2 ini...
Macam2 jugak kOnflik yg terjadi...
Tapi tu semua lumrah kan...
Kena undi nih..!! Makanan jd keutamaan...hahaha
Aku harap para pengundi akan memilih calOn terbaik..
Bukan hanya kerana pemes u'ollss..
Tapi kerana dedikasi ketika menjalankan tugas...Yawww...
Contoh nyer macam abang aku...Mantan YDP MPP UMP....hahaha
Bertuah tak aku ada abg yg glemer cam tuh...???
Aceli ak main2 jer..Dia bukan abg aku..
Nama ayah jer sama...
Nama dia FAZLI HALIM...Aku plak HAZRINA HALIM...
Hahahahahaha..
Ok..kalO korang nak tgOk lagi calOn terhebat UMP...
Boleh la terjah kat >>SINI<<

RESIPI..: BISKUT COKLAT CIPS RANGUP


Inilah resipi kuih raya yang aku buat untuk tahun ini...hahaha..
Yang lain semua aku beli. mak yang beli..

BAHAN A
  • 250g butter
  • 160g gula halus
  • 1 biji kuning telur
  • 1 sudu kecil esen vanilla
BAHAN B (gaul rata)
  •  230g tepung gandum
  • 20g serbuk koko [ayakkan]
  • 100g coklat cips
  • 50g white coklat cips [boleh ganti dengan chOc rice]
  • 50g badam cincang [roasted]
  • 50g nestum

CARA:
  • Gaulkan butter dan gula sehingga sebati
  • Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau rata
  • Masukkan bahan B perlahan dan kacaukan dengan senduk kayu
  • Sudukan adunan kecil2 dalam loyang
  • Bakar dalam oven yang telah dipanaskan suhu 180'C selama 25 minit @ sehingga masak
  • Sejukkan dan simpan dalam balang kedap udara...


sumber : gOogle

Jom Naikkan Trafik Blog!



Blog ini hanya untuk suka-suka...
Macam2 menda ad dalam nih..^_____^

Arrggghhh...tinggi nyer...


Fuhh...Letih sungguh hari ini...
Aku baru balik dari UMP...U tersayang aku tuh...
Haa..maklumlah cuti sem da abes..
Kena check in semula hOtel bertaraf 6 bintang tuh..

Memang aku dikira VVVVIP sgt laa...
Aku dapat bilik untuk 2 orang...And dapat aras palingggg atas...!!!
Aku gerenti sebulan lepas nih,kOmpem kurus laa...
Hee..xsia2 gak aku berkerja keras men"chubby"kan badan time cuti..kih3..

Tadi pergi kemas2..sangat letih nak angkat barang...tu pun da kira siket la barang ak if nak cOmpare ngan orang lain..sOrang2 beg macam pe ntah...Jiran aku pun da kenal sOrang..
Yang penting dekat ngan tandas...Tak la takut sgt kn..

Pape pOm gudluck la untuk kengkawan yang lain...
ChaiyOkk..!! Chaiyokk..!!
4 flat dalam genggaman...^_^

Rajen la seperti saya..^___^

Are you T-ARA's biggest fan???


Hey hey hey...
T-ARA is cOming...!!!
Nak tiket free untuk ke shOwcase T-ARA??
Senang...
Hanya klik >>SINI<<



Cepat..!!Jangan lepaskan peluang....

Cinta Kepada Ibu Bapa


Ibu dan ayah merupakan orang terpenting dalam kehidupan kita.Dengan izin Allahlah, kita telah lahir ke dunia ini melalui perantaraan ibu bapa kita.Islam meletakkan kedudukan yang tinggi ke atas ibu bapa dan memerintahkan anak supaya menghormati, menyayangi, dan berbakti kepada mereka.
Firman Allah s.w.t dalam surah An - Nisa' ayat 36 yang bermaksud: "Sembahlah Allah dan janganlah kamu mempersekutukannya dengan sesuatupun.Dan berbuat baiklah kepada ibu bapa..."
Banyak lagi ayat - ayat dalam Al - Quran yang mewajibkan kita sebagai anak untuk taat dan mengasihi ibu bapa kita. Justeru, terdapat beberapa cara yang boleh menunjukkan kasih sayang kita kepada ibu bapa kita.Antaranya:
a) Mendoakan keselamatan, kesejahteraan dan keampunan untuk mereka
b) Memberitahu mereka rasa kasih, hormat dan terhutang budi kita terhadap pengorbanan
mereka
c) Mencium tangan mereka setiap kali hendak keluar rumah
d) Beri hadiah kepada mereka



Ibu dan ayah merupakan orang terpenting dalam kehidupan seseorang. Dengan keizinan Allah melalui perantaraan ibu dan ayahlah seseorang itu lahir ke dunia. Islam telah meletakkan kedudukan yang tinggi keatas kedua ibu bapa dan memerintahkan setiap orang anak supaya menghormati, menyayangi dan berbakti kepada mereka.




Firman Allah S.W.T dalam surah An-Nisa' ayat 36 yang bermaksud:
"Sembahlah Allah dan janganlah kamu mempersekutukan -Nya dengan sesuatupun. Dan berbuatlah baik kepada dua orang ibu bapa......"

# 2 Wordless Wednesday









#budak yang tak mudah menangis...:p