Arghhhhh....



Aku rase nak menjerit jer ari nih...
Ni semua nak menjawab soklan thermo yang ez pz..
Senang sangat kan... Aissyyhhh....
Tak sabar nak habiskan test malam nih....

Oh thermO...
Moga2 bertambah senang dari masa ke masa...
Ak xnak repeat subjek killer nih....


Tulunnnn....

Sape2 ada tips nak fahamkan thermO..
Sila share ngan saya...hik3...


SEGMEN: Lets Be Friend



jOm jOin segmen lagi..
Da brape ari xbukak blOg nih...




Nama paling pemes.. 


-INA-


Umur...


20 taOn...^^


5 perkara yang paling digemari...


  • Makan..makan...makan...
  • Main game...game online... *if sape2 maen game kt fb bley add kite..^^*
  • Tekan kalkulatOr hari2... *da macam henfOn pOn jdnyer kalkulator tuh..*
  • Lepak2 di time ujan....
  • Oh...lastly, suke study...baru dpt result gempak gegak gempita...*

Sekarang time nak tag orang....





dOne...

"GuGurl GiveAway by Anis Athia"





Hye gugurl semua.. 
Jom jOin GA baru nih...

Kite nak tag blOgger gugurl yang cute miut...^^




ok dOne,,,hehe

jOm jOin SG....



Tadi aku pergi perjumpaan SG..
Taw x ape tuh SG???
SMART grOup....Under SAHAM....
Ape plak SAHAM nih???
Sahabat Masjid UMP laaaa...

Aku serOnok pergi sane...
Tapi kadang2 malas...Hahaha...
Iman tinggi rendah..cmtulah jadinya...

Tadi bincangkan tajuk SEKULARISME...
Baru aku taw yang sejarah tuh menipu...
Telah diputar belit...
Membazir jer aku ngafal sejarah paleolitik la...segala bagai....


Huh...banyak lagi sebenarnya...
Tapi2 nnt la aku cerita...
ThermO first.... 
Tata.......

HOT...: Cara Nak Remove TIMELINE FB..^^


Hollaa....
Baru lepas log Out dari pecbuk..
Bosan lak bukak lame2..
Block org da...RemOve org pom da...

Sekarang nak share cara nak remOve...
REMOVE TIMELINE!!!!

Senang jer....




>>KLIK SINI<<



IkOt jer step2 tuh...
Kena install...tHen otomatik terremOve la timeline tuh...haha


MALAM PUISI RIONG BERITA HARIAN 2012 di UMP



Tamat la sudah MALAM PUISI RIONG BERITA HARIAN 2012 yang bertempat di UMP...
Semangat kOt aku pergi...Hehehe....Duk xberapa nak depan la..
Ciap bawak kudapan..tapi xmakan pOm..

Ramai gak pemuitis yang dijemput..haha..
Pengacara majlis SABRI YUNUS...*alaa...yg berlakOn salam pantai timur tuh dlu*
Yang paling bangga NC kitOrang berpuisi...

Prof Dr Daing Nasir sedang berlatih sebagai persiapan Malam Puisi Riong Jumaat ini diiringi tiupan seksafon oleh Shahrul Nizam.
disebalik tabir....



Barisan penghibur....

Naib Canselor UMP, Prof Datuk Dr Daing Nasir Ibrahim

Ketua Jabatan Kesusasteraan Bahasa Melayu, Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Datuk Dr Mohd Rosli Saludin

Penerima Anugerah Penulisan Asia Tenggara (SEA Write) 2004 dan 2005, Dr Zurinah Hassan

 Abdul Ghafar Ibrahim atau AGI 

pensyarah Fakulti Teknologi Kreatif & Artistik, Universiti Teknologi Mara (UiTM), Puncak Perdana, Wani Ardy. 

Imam Muda Musim Ke-2, Imam Muda Hassan

Penolong Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni UMP, Prof Dr Yuserrie Zainudin, 

Tia JINBARA..

Hazama....






Da ngantOk...tidO dlu..^_________^

Awak...Kite Sedih...:,(


Huu..kite sedih malam nih...
Kita nak gurau jer...Tapi kne marah...
Sentap kejap i nyahhh...~

Benci tOl la kt orang tuh...
Kita cakap semua xbetOl...
Semua salah....:'(
Kita nak remOve dari friend fb la...
bOleh x??

Lepas nih da xnak cakap pape kat orang tuh...
Wuuu....





Kite nak maen game dulu...
Baru xsedih...hehe...


Mood: EmO kejap...tp da Ok...^^

Happy Birthday EMAK!!!



Yeah...10 March 2012...
Hari bermakna bagi aku dan keluarga ku....

HARI ULANGTAHUN KELAHIRAN IBUKU...
Tahun nih genaplah umur beliau 47 tahun....

"Mak na ucapkan selamat hari lahir...Semoga panjang umur dan murah rezeki...Doakan na ngan adik berjaya...Nanti na balik umOh nak makan ayam gOreng nge mi sup.."





KITE SAYANG MAK KITE...^_________^

Tips Naikkan Trafik Blog


Malam nih..Aku nak share sket cara nak naikkan trafik blog kOrang...
Selain dari blOgwalking...ada sket lagi cara lain...
Cara nih akan menukarkan nama blog kepada nama entry korang..
So if orang type kt search engine, berpeluang la jumpe blog korang..


Caranya...

Log In > Dashboard > Edit HTML

Then cari kod ini...

<title><data: blog.PageTitle/></title>


Da jumpa...

Gantikan kan kOd yang korang cari td dengan kod dibawh ini...

<b:if cond='data:blog.pageName == &quot;&quot;'> <title><data:blog.title/></title> <b:else/> <title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title> </b:if> 



*gunakan CTRL+F atau F3   untuk memudahkan pencarian...*

Tips Hilangkan Mengantuk...



Perasan tak sekarang kan musim hujan... *kat tempat aku laa..*
So, nak buat kerja pOm malas...
Selalu rasa malas...Asyik katil memanggil2 kan??
Ni ada ckit tips la...

LANGKAH 1
Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..
LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..
LANGKAH 3
wa..wa..aaa
LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..
LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..
LANGKAH 6
Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..
LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..
LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…
LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..
LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan…
LANGKAH 11
pusingkan kepala…
LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…
LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…
————–


Selamat Mencuba Yup...


cc to :  SOmebOdy

Janji Tapi Tak DikOta...



Haissyyy.. Da lama aku xtulis entry..
Kalau tulis pOm sbb jOin segmen @ cOntest...Hik2..
Sedang asyik aku melayan game tadi, aku ternampak seseOrang...
Sape kah beliau....
Jeng3...Orang yang xbayar utang aku..Hahaha


Pelik betOl aku...
Time nak mintak barang orang beriya-iya...
Cakap pon sOpan santun...
Bila da dapat.. janji nak pulangkan pada time2 tertentu...
Tup2 sampai masa... Buat2 lupa plak...

Orang mesej pOm xreply...
S.E.N.G.A.L kan???
Da nak dekat setahun..
Aku tunggu jer la sampai bila die nak bayar balik...




Pape pOn aku dOakn dia semakin kaya...
SemOga satu hari nnt bley bayar utang...hak3

Saya Nak Tudung Bawal


Balik kelas terus bukak blOg...
Check kat dashbOard kOt ada segmen baru...
Hee..jumpa....!!

SEGMEN : Saya Nak Tudung Bawal.



Senang jer segmen nih..^_^
Jom jOin ramai2...

Contest Aku Suka Makan Coklat !!


Hari ini sekali lagi aku nak jOin cOntest... Err..td segmen...ahaks




Yum3..Cedap nyer cOklat...hehe..

Ok...Masa yang di tunggu2...

Sebab aku suka makan cOklat...



1. Rasanye sedap...
2. Rasanyer mmg sedap...
3. Boleh memberikan mOod yang happy bila makan cOklat...



Tapi...aku suka makan cOklat yang semi-sweet @ dark chOco...
Xbrape suka cOklat susu..haha...


Sekarang masa nyer nak pOke tag org...

CADBURY

VAN HOUTEN

FERRERO ROCHER


DoNE babe..^^

Segmen : Tambah Follower Sampai Pening


Pagi-pagi nih elOk untuk berbLogwalking..
Alang2 ber-BW jOin segmen nih...





Ok..Nak stOry sket bOut me...

*name betOl HAZRINA*
*stay kt KUANTAN...*
*study kt GAMBANG..*


Anak Pahang Sejati...Hahaha...

Itu sajer...hik3...



Segment : Review Blog , Meramaikan Follower






Yuk blOgger sekalin jOin segmen nih...


Nak tag..

DHIRA



Tekan >>SINI<< untuk jOin..
Atau klik jer kat banner cun tuh..

Kuiz "star is milion Smile"


Jom ramai2 jOin quiz GADIS BERTUDUNG MERAH

Susah gler sOklAN nih..Ala-ala sOklan thermOdynamics...ahaks...




sOalan 1...Gambar nie pada tahun berapa? 
  

Jawapan : Tahun lepas...^^



Soalan 2...

" Saya baru lepas makan _Nasi Goreng USA_..."


Soalan 3...
berikan 1 sebab kenapa anda rase bintang nie comel??


Jawapan: Sebab bintang tuh tersenyum.. *cam saya*


Soalan 4...
Reka 1 tagline untuk belog angah..



Jawapan : Hidup itu sesedap air kacang sOya...!! *i lOike*



Done..!!